JujutsuLukotusMaassa

Kysy lajista:

Mika Holopainen
puh: 050 5277091
etunimi.sukunimi@eranjujutsu.fi

Lataa alta ju-jutsun vyökoeohjelma:

doc

 

logo_djjv

 

jjlogo

 

Ju-jutsu

Ju-jutsu on kamppailulaji joka sisältää: Lyöntejä, potkuja, lukkoja, heittoja, kuristuksia sekä otteluja yhtä tai useampaa vastustajaa vastaan. Kamppailu voi tapahtua maassa tai pystyssä, heittäen, potkien ja lyöden, puolustautuen aseellista tai aseetonta hyökkääjää vastaan.

Ju-jutsu on alunperin Japanilainen, samuraiden aseeton kamppailutaito, jolla samurai pyrki puolustautumaan ja selviytymään kamppailusta voittajana vaikka olisikin aseensa menettänyt.

Ju-jutsu 2000

Ju-jutsu 2000 järjestelmän kantavina ajatuksina ovat monipuolisuus ja vapaus tekniikoiden valinnassa, joka käytännössä mahdollistaa kullekin henkilökohtaisesti sopivan tekniikkavalikoiman harjoittelun.

Ju-jutsu on ennen kaikkea kamppailulaji, joka monipuolisuudessaan hakee vertaistaan. Tekniikkavalikoima pitää sisällään lyönnit, potkut, heitot, nivellukot ja kuristukset. Juuri monipuolisuutensa johdosta Ju-jutsu tarjoaa harrastajalleen vahvan itsepuolustustaidon sekä haastavan harrastuksen loppuelämäksi.

Ju-jutsu sopii ikään ja sukupuoleen katsomatta kaikille. Myös junioritoimintaa on tarjolla 8 - 13 vuotiaille.

Ju-jutsu 2000 järjestelmän kantavina ajatuksina ovat monipuolisuus ja vapaus tekniikoiden valinnassa, joka käytännössä mahdollistaa kullekin henkilökohtaisesti sopivan tekniikkavalikoiman harjoittelun.

Järjestelmä sisältää:

- Liikkuminen: pystyssä ja maassa
- Mattotekniikat
- Lyönnit ja potkut
- Torjunnat: käsillä ja jaloilla, väistöt
- Nivellukot
- Kuristukset: käsin, jaloin, vaatteista
- Heitot ja alasviennit
- Ukemit (kaatumistekniikat)
- Vasta ja jatkotekniikat
- Asetorjunnat: veitsi, keppi, ketju ja aseiden käyttö
- Soveltavat harjoitteet
- Otteleminen: Lyönnein ja potkuin, heitto-ottelu, matto-ottelu, vapaa-ottelu

Vyöarvot

Oppilasasteet:

- 5. kyu, keltainen vyö
- 4. kyu, oranssi vyö
- 3. kyu, vihreä vyö
- 2. kyu,sininen vyö
- 1. kyu, ruskea vyö

Ohjaaja ja mestariasteet:

- 1. - 5. dan musta vyö
- 6. - 8. dan puna-valkoinen vyö
- 9. - 10. dan punainen vyö

Vyöt suoritetaan vyökokein 5. dan arvoon asti.

Tyylisuunnan korkein vyöarvo on 10. dan. Klikkaamalla tästä voit katsella Saksan Ju-jutsuliiton "Hall of Fame" listausta yli viidennen danin arvoisista saksalaisista ju-jutsukoista.

Ju-jutsu 2000 järjestelmää varten on tutkittu myös muissa kamppailulajeissa tapahtunutta kehitystä ja vaikutteita käsi, torjunta ja asetekniikoihin on otettu Länsimaisesta nyrkkeilystä, Wing Tsunista ja Escrimasta. Mattotekniikoihin Brasilialaisesta jiu jitsusta ja Judosta. Potkutekniikoihin thainyrkkeilystä ja tae-kwon-ta.

Ju-jutsu 2000 Tapanilan Erällä

Uusi järjestelmä otettiin Erän Ju-jutsussa käyttöön portaittain vuosien 2001 ja 2002 aikana. Ensimmäinen uudella vyöjärjestelmällä harjoitellut peruskurssi aloitti syksyllä 2001 ja kaikki vyöasteet ovat graduoitiin uusilla vaatimuksilla jouluna 2002.